Imprimare

Anul 2013 va fi unul de reorganizare al programului national de oncologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reorganizarea programului national de oncologie si reinnoirea parteneriatelor cu asociatiile bolnavilor cronici din Romania reprezinta o prioritate a Ministerului Sanatatii pentru anul 2013, anunta AGERPRES.

Ministerul a informat cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului la Copii, ca are in vedere si organizarea unei subcomisii cu specialitatea oncopediatrie si imbunatatirea politicilor de resurse umane pentru asigurarea personalului necesar formarii unor echipe interdisciplinare in vederea diagnosticarii si tratamentului bolnavilor oncologici.

De asemenea, in 2013, Ministerul Sanatatii va completa lucrarile de la Institutul Regional de Oncologie de la Iasi, un centru important pentru tratarea bolnavilor cu afectiuni oncologice, in special din regiunea Moldovei si va continua investitiile pentru cresterea accesului pacientilor la serviciile de radioterapie de calitate si al serviciilor de paliatie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Anul-2013-va-fi-unul-de-reorganizare-al-programului-national-de-oncologie_18410/

lauff lautf laurf