Imprimare

Eugen Nicolaescu: Colegiul Medicilor trebuie sa rezolve cazurile de malpraxis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Colegiul Medicilor este cel care trebuie sa rezolve cazurile de malpraxis, iar un lucru important este si implicarea mai sustinuta a societatilor de asigurari, a declarat sambata ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, anunta AGERPRES.

Acesta a spus ca din pacate in ultima vreme au aparut mai multe cazuri de acest fel, dar statisticile evidentiaza ca numarul acestora este mai mic decat in alte tari din UE.

"Acest lucru nu ne bucura. Am convenit cu Colegiul Medicilor din Romania, in urma intalnirii pe care am avut-o cu prof. dr. Vasile Astarastoae si cu presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, prof. dr. Ioan Lascar, sa facem un grup de lucru care in cateva luni de zile sa incerce sa vada de ce legea actuala nu functioneaza, sau nu are suficiente prevederi care sa micsoreze numarul de cazuri de malpraxis si care sa faca o sanctionare a celor vinovati mai rapida. Un lucru la fel de important este implicarea mai sustinuta si mai serioasa a societatilor de asigurari", a spus Eugen Nicolaescu.

El a punctat ca trebuie vazut care sunt acele modalitati care trebuie imbunatatite ca un bolnav care are un prejudiciu din cauza unui malpraxis sa fie despagubit.
"Va trebui sa vedem cum se va aplica procesul de mediere, cum se vor selectiona expertii, sunt chestiuni tehnice pe care va trebui sa le discutam si cu CMR si cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor" a mentionat ministrul Sanatatii.

Eugen Nicolaescu a adaugat ca atunci cand va fi finalizata legea sanatatii, va trebui sa se faca si un plan de comunicare cu pacientii pentru ca acestia sa-si cunoasca drepturile privitor la acest capitol.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Eugen-Nicolaescu_-Colegiul-Medicilor-trebuie-sa-rezolve-cazurile-de-malpraxis_18411/

lauff lautf laurf