Imprimare

95 de copii ar putea fi salvati in fiecare ora, daca ar fi alaptati imediat dupa nastere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Potrivit raportului “Supermancare pentru bebelusi”, efectuat de Salvati Copiii International, 95 de nou-nascuti ar putea fi salvati in fiecare ora in intreaga lume, daca proaspetele mamici ar alapta imediat dupa nastere.

Salvati copiii Romania solicita Comisiei pentru sanatate si familie si Comisiei pentruindustrii si servicii, prin raportul "Supermancare pentru bebelusi", sprijinul pentru urgentarea adoptarii proiectului de lege privind reglementarea marketingului substituentilor de lapte matern (PL-x nr. 734/2011). Proiectul de lege este inregistrat la Camera Deputatilor din 5 decembrie 2011.

Studiul arata ca alaptarea bebelusilor in prima ora de viata stimuleaza sistemul lor imunitar, si creste sansele de supravietuire de trei ori. Alaptarea in urmatoarele 6 luni, fereste copilul de boli precum pneumonia sau diareea si reduce cu peste 15 ori probabilitatea unei morti infantile din cauza acestor boli in tarile in curs de dezvoltare.

Salvati Copiii Romania, organizatie...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/95-de-copii-ar-putea-fi-salvati-in-fiecare-ora_-daca-ar-fi-alaptati-imediat-dupa-nastere_18414/

lauff lautf laurf