Imprimare

Medicii de familie sprijina campania de vaccinare anti-HPV

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) sustine intentia Ministerului Sanatatii de a initia un program de vaccinare anti-HPV (la cerere), in anul 2013, pentru prevenirea leziunilor pre-canceroase si a cancerului de col uterin, ca urmare a solicitarilor din partea societatii civile.

Fiind constienti de importanta profilaxiei prin vaccinare anti-HPV, profesionistii din medicina familiei considera ca initierea primului program de vaccinare anti-HPV din Romania, in anul 2008, trebuie continuata. Mai mult decat atat, SNMF a continuat sa promoveze in randul comunitatii sale aceasta metoda de preventie prin organizarea de simpozioane si cursuri avand ca tema centrala vaccinarea ant-HPV si cancerul de coluterin.

De aceea, SNMF isi declara sprijinul fata de o eventuala lansare de catre Ministerul Sanatatii, in anul 2013, a unui program de vaccinare anti-HPV (la cerere). SNMF doreste sa fie un partener al Ministerului Sanatatii si sa se implice in mod activ in campania de comunicare si educare a populatiei si a medicilor de familie cu privire la vaccinarea anti-HPV, campanie ce trebuie neaparat sa insoteasca campania de vaccinare.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-sprijina-campania-de-vaccinare-anti-HPV_18416/

lauff lautf laurf