Imprimare

Diclofenacul creste riscul de atac de cord si ar trebui interzis

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Diclofenacul, unul dintre cele mai utilizate antiinflamatoare nesteroidiene la nivel mondial, ar trebui interzis, sunt de parere cercetatorii de la Institutul de Stiinte de Evaluare Clinica din Toronto, Canada.

In urma un studiu elaborat, publicat in jurnalul de medicina PLOS Medicine, ei au descoperit ca diclofenacul creste considerabil riscul de atac de cord.

David Henry, autorul studiului cu privire la efecte negative ale diclofenacului asupra inimii sustine ca persoanele care consuma in mod regulat diclofenac au cu 40% mai multe sanse de a face un atac de cord, fata de persoanele care nu urmeaza un tratament cu aceste antiinflamatoare nesteroidiene.

De ce considera oamenii de stiinta ca diclofenacul are efecte nocive

Medicamentele pe baza de diclofenac suprima prostaglandinele si inhiba transmiterea semnalului dureros catre creier.

Prostaglandinele considerate "bune" dilata vasele de sange si cresc fluxul sanguin, in timp ce prostaglandinele "rele" favorizeaza formarea unor cheaguri de sange, care pot cauza diferite afectiuni ale inimii.

In viziunea lui David Henry, medicamentele pe baza de diclofenac diminueaza efectul prostaglandinelor "bune" si il maresc pe cel al prostaglandinelor "rele", putand duce, astfel, la un atac de cord.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Diclofenacul-creste-riscul-de-atac-de-cord-si-ar-trebui-interzis_18415/

lauff lautf laurf