Imprimare

Managementul bolnavului hipertensiv, abordat in cadrul Cursului C.O.M.B.A.T., editia Covasna

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cursul National de Management al Bolnavului hipertensiv, Actualitati in diagnostic si Tratament (C.O.M.B.A.T.), organizat de Societatea Romana de Hipertensiune, va ajunge in data de 22 februarie, la Covasna. Cursul se va desfasura la Hotel Clermont, in intervalul 09.00 – 18.00.

Evenimentul este organizat stiintific de Societatea Romana de Hipertensiune si creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 6 puncte EMC.

Cursul va reuni specialisti din cardiologia romaneasca, precum si din arii conexe, implicati in diagnosticarea si tratarea hipertensiunii arteriale, pentru a dezbate o serie de cazuri clinice ilustrative, pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala.

”Cu fiecare nou curs C.O.M.B.A.T. pe care il organizam, informatii de mare interes stiintific sunt prezentate medicilor specialisti, de familie si rezidenti, in speranta ca toate aceste prezentari si concluzii vor ajuta la un management eficient al bolnavului hipertensiv in sistemul medical romanesc. O abordare interdisciplinara poate ajuta la prevenirea, diagnosticarea si tratarea adecvata a hipertensiunii arteriale si la scaderea in mod considerabil a ratei de mortalitate”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Cursul C.O.M.B.A.T va dezbate in continuare problematica complexa a hipertensiunii, metodele de imbunatatire a tehnicilor actuale de masurare ale acestei afectiuni, semnificatia variabilitatii acesteia, precum si aplicabilitatea lor in sistemul medical romanesc.

Printre specialistii in hipertensiune arteriala, care vor fi prezenti in cadrul cursului COMBAT, editia Covasna, mentionam: Prof. dr. Maria Dorobantu, Prof. dr. Minerva Muraru, Prof. Dr. Ioan Manitiu, Dr. Mihaela Suceveanu, Dr. Minodora Teodoru, Prof. dr. Mariana Radoi, Dr. Gabriela Eminovici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Managementul-bolnavului-hipertensiv_-abordat-in-cadrul-Cursului-C.O.M.B.A.T._-editia-Covasna_18418/

lauff lautf laurf