Imprimare

O lucrare stiintifica a Dr. Ozana Moraru, publicata intr-o prestigioasa publicatie de oftalmologie din lume

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O lucrare stiintifica a dr. Ozana Moraru va fi inclusa intr-una din cele mai prestigioase publicatii de oftalmologie din lume, "Cataract and Refractive Surgery Today", si va fi prezentata ca material video, in cadrul unor programe cu scop educational-stiintific din mai multe centre de invatamant superior din domeniul oftalmologic.

Lucrarea trateaza cel mai nou tip de cristalin artificial, care corecteaza si astigmatismul la pacientii cu cataracta si a fost prezentata de dr. Ozana Moraru, in cadrul Congresului de iarna al Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva (ESCRS) de la Varsovia, din perioada 14 - 17 februarie 2013.

“Sunt onorata ca am reusit sa captez atentia si interesul profesional al unor specialisti recunoscuti la nivel mondial si ca lucrarea prezentata de mine are parte de o recunoastere de mare prestigiu pentru medicina romaneasca, prin includerea ei in publicatia "Cataract and Refractive Surgery Today”, a declarat dr. Ozana Moraru.

Pe langa prezenta la intalnirile Comitetului Director al ESCRS, doctorii Ozana si Cristian Moraru au sustinut lucrari stiintifice pe tema celor mai noi tipuri de cristaline artificiale torice (cristaline care corecteaza si astigmatismul pre-operator la pacientii cu cataracta). Tot la acest congres, una din temele de actualitate a fost operatia de cataracta cu Femtosecond Laser - tehnologie de ultima generatie, care este folosita de curand si in Romania, in premiera la Clinica Oculus, unde lucreaza Dr. Ozana Moraru.

Evenimentul de la Varsovia a inclus si sedintele trimestriale ale Comitetului Director ESCRS, dar si ale Comitetului Educational al acestuia, in ambele Dr. Ozana Moraru fiind reprezentantul Romaniei si al Europei de Sud Est, dar si primul chirurg oftalmolog din Romania care a fost ales membru al Comitetului director al ESCRS, in anul 2011.

Cu ocazia ambelor intalniri, Dr. Moraru a avut cateva propuneri in domeniul cursurilor didactice de la aceste congrese si in domeniul desfasurarii de studii stiintifice la nivel clinic, dintre care cateva vor fi aplicate in politica ESCRS chiar din acest an.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/O-lucrare-stiintifica-a-Dr.-Ozana-Moraru_-publicata-intr-o-prestigioasa-publicatie-de-oftalmologie-din-lume_18425/

lauff lautf laurf