Imprimare

Primul ochi bionic din lume a fost aprobat de autoritatile americane

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Argus 2, primul ochi bionic conceput pentru persoanele cu grave afectiuni oftalmologice, a fost aprobat de autoritatile americane si poate fi folosit cu incredere pentru redarea partiala a vederii.

Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite a analizat timp de mai multe luni efectul dispozitivului asupra pacientilor si a ajuns la concluzia ca le poate fi de ajutor.

In Europa, ochiul bionic a fost aprobat in urma cu ceva timp si de atunci a reusit sa faca fericiti mai multi oameni care suferau de orbire completa. Argus 2 i-a ajutat pe unii pacienti sa distinga culorile, in timp ce pe altii i-a ajutat sa citeasca titlurile scrise cu majuscule in ziare.

Acum, autoritatile americane se pregatesc sa folseasca ochiul bionic pentru tratarea pacientilor care sufera de retinopatie pigmentara, o maladie genetica rara. In SUA, in jur de 100.000 de persoane sufera de aceasta boala oftalmologica.Ochiul bionic permite stimularea directa a nervului optic prin semnale video, dar si printr-o sarcina electrica transmisa fara fir.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-ochi-bionic-din-lume-a-fost-aprobat-de-autoritatile-americane_18424/

lauff lautf laurf