Imprimare

Medicii de familie pot prescrie tratamente pentru boli psihice si neurologice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tratamentele pentru boli psihice si neurologice vor putea fi prescrise si de medicul de familie, nu doar de catre specialist, asa cum se intampla pana acum.

La intalnirea de lucru care a avut loc, in 19 februarie, intre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta si Asociatia Medicilor De Familie "Tomis" Constanta, Dragos Poteleanu, directorul CJAS, a stabilit ca tratamentele medicamentoase pentru boli mentale sa poata fi prescrise si de medicii de familie, respectandu-se cateva conditii esentiale.

Printre bolile pentru care medicii de familie pot prescrie retete se numara epilepsia, boala Parkinson sau dementa.

Tratamentele vor fi incadrate in lista de medicamente la categoria boli cronice.Medicii de familie sunt obligati sa prescrie aceste tratamente, indiferent daca pacientii sunt asigurati sau nu, iar tratamentele trebuie initiate de medicul specialist.

Medicul poate continua prescrierea medicamentelor pentru boli psihice, in locul specialistului, doar pe baza unei scrisori medicale sau a unui referat de justificare, pe care pacientii trebuie sa il predea medicului de familie.

Retetele pot fi prescrise doar pe o perioada de maximum 92 de zile, iar medicii de familie sunt obligati sa aiba in vedere lista denumirilor internationale corespunzatoare medicamentelor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-pot-prescrie-tratamente-pentru-boli-psihice-si-neurologice_18428/

lauff lautf laurf