Imprimare

Ministerul Sanatatii si Salvati Copiii vor colabora pentru reducerea mortalitatii infantile

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii si Asociatia "Salvati Copiii" au convenit incheierea unui parteneriat pentru pregatirea unor actiuni comune care sa duca la reducerea mortalitatii infantile, precum si pentru definitivarea strategiei de sanatate mintala, a anuntat Ministerul.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Pana, s-au intalnit joi cu reprezentantii Asociatiei Salvati Copiii. Ministerul Sanatatii a solicitat o intalnire cu reprezentantii asociatiei, pe tema sanatatii copiilor si a nou-nascutilor si in care sa se gaseasca solutii pentru reactivarea retelelor de asistenta comunitara, ca suport la nivelul comunitatilor.

Ministrul Nicolaescu a anuntat ca se doreste ca in aceasta perioada sa fie redefinit conceptul de medicina comunitara si integrarea acesteia in strategia nationala de sanatate. De asemenea, se vor evalua programele nationale de sanatate.

Ministrul Sanatatii a cerut sprijin tuturor asociatiilor de profil pentru realizarea unei strategii nationale de comunicare pentru vaccinare. In opinia oficialilor MS si a specialistilor in sanatate publica, populatia trebuie sa fie reconstientizata asupra a ceea ce inseamna preventie, inclusiv prin masuri simple ca de exemplu vaccinarea.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii-si-Salvati-Copiii-vor-colabora-pentru-reducerea-mortalitatii-infantile_18439/

lauff lautf laurf