Imprimare

Igiena si vaccinarea antigripala, esentiale pentru prevenirea virozelor respiratorii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal, pentru evitarea imbolnavirilor.

Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa. De asemenea, este recomandat sa se evite zonele aglomerate si expunerea prelungita la frig. In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este necesar sa se foloseasca mijloacele de protectie adecvate.

Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esentiala pentru mentinerea unui corp sanatos.

De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, este...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Igiena-si-vaccinarea-antigripala_-esentiale-pentru-prevenirea-virozelor-respiratorii_18443/

lauff lautf laurf