Imprimare

Premiera medicala in Romania: montarea protezei sintetice pentru tratarea incontinentei urinara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La spitalul Colentina, o echipa de chirurgi a folosit, in premiera romaneasca, o proteza sintetica special creata pentru tratarea incontinentei urinare.

Premiera medicala romaneasca in tratarea incontinentei urinare

Incontinenta urinara este o provocare continua pentru medicii din mai multe specialitati - ginecologie, urologie si geriatrie - care sunt in permanenta cautare de solutii eficiente pentru tratarea permanenta sau refacerea acestei afectiuni incomode. Incontinenta urinara este o boala care afecteaza in special femeile tinere si mamicile care nasc pe cale naturala (vaginala). Insa exista si alte cauze, chiar si genetice, care determina aparitia acestei afectiuni.

Mai multi chirurgi de la spitalul Colentina din Bucuresti au trecut, zilele trecute, printr-o experienta medicala unica in Romania. Au operat 16 paciente diagnosticate cu incontinenta urinara si au apelat la o tehnica ultramoderna, care consta in montarea unei proteze sintetice confectionate din materiale speciale, cu rolul de refacere a staticii pelvine, a ligamentelor uterosacrate si pubovezicale.

Cele 16 paciente supuse procedurii chirurgicale inovatoare sufereau de forme severe de incontinenta urinara. Ele pierdeau involuntar urina la un simplu stranut, ras mai accentuat sau in timpul tusei. Cinci dintre ele pierdeau urina atunci cand stateau mai mult timp in picioare.

Tehnica Ceresa/Varesa si protezele sintetice din DVDF

Tehnica de a folosi proteza sintetica pentru tratarea incontinentei urinare se numeste Ceresa/Veresa si apartine profesorului dr. Wolfram Jager, de la Clinica Chirurgicala din Koln.Protezele sunt create din DVDF, un material tehnic versatil utilizat adesea pentru fabricarea de componente necesare in insdustria medicala sau farmacologica.

Este un material alloplastic, care contribuie la formarea unor cicatrice mai suple, dar la formarea unor margini mai putin traumatice ale plaselor utilizate intraabdominal si in perineu.

Pana acum, rata de succes in tratarea incontinentei urinare prin aceasta tehnica este cuprinsa intre 70 si 80%

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Premiera-medicala-in-Romania_-montarea-protezei-sintetice-pentru-tratarea-incontinentei-urinara_18444/

lauff lautf laurf