Imprimare

Medicii de familie nu vor distribui cardul national de sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de familie nu vor fi nevoiti sa distribuie cardurile nationale de sanatate, potrivit declaratiilor facute de presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF).

Distribuirea cardurilor de sanatate a reprezentat principalul motiv de disputa intre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si medicii de familie.

In timp de Casa sustinea ca, potrivit legislatiei in vigoare, este de datoria medicilor sa distribuie pacientilor aceste carduri, cadrele medicale refuzau cu orice pret aceasta responsabilitate, invocand ca motiv lipsa timpului si faptul ca in nicio alta tara europeana nu a mai existat o astfel de situatie.

Conform declaratiilor facute de dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, intr-un interviu acordat pentru adevarul.ro, medicii de familie vor fi absolviti de aceasta responsabilitate. Presedintele SNMF a declarat ca a facut o solicitare catre ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si ca acesta este de partea medicilor, intelegandu-le punctul de vedere.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-nu-vor-distribui-cardul-national-de-sanatate_18442/

lauff lautf laurf