Imprimare

Produs menit sa refaca osul uman, lansat in Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica (ICPE-CA) vor lansa pe piata un produs biocompatibil menit sa refaca osul uman, informeaza Agerpres.

Produsul medical va putea fi folosit cu succes in chirurgia dentara, avand rol osteoconductiv, bioresorbabil si destinat in special operatiilor maxilofaciale si implantologiei.

Prezentat sub forme de granule, acest produs permite dezvoltarea de os biologic in conditii favorabile vindecarii si nu necesita o alta interventie chirurgicala pentru indepartare, fiind inlocuit treptat de osul nou format.

Reprezentantii institutului arata ca el este 100% sintetic, fara risc de transmitere de boli si radio-opac, permitand vizualizarea lui in timpul si post operatie.

"La acest proiect inovator a lucrat o echipa compusa din cercetatori ai colectivului de Ceramica din cadrul Departamentului Materiale Avansate al institutului nostru. Produsul este in cercetare din 2009 si a fost utilizat in doua cabinete medicale. La nivel mondial mai exista produse similare, dar sunt scumpe. Dorinta noastra a fost sa realizam un produs romanesc la fel de bun, dar mai ieftin", a declarat pentru Agerpres directorul tehnic, dr. ing. Elena Enescu.

Brevetul de inventie pentru acest medicament urmeaza sa fie obtinut in urmatoarele luni, dar exista certificarea pentru utilizarea in chirurgia dentara si maxilofaciala. ICPE-CA urmareste obtinerea de brevet si pentru alte utilizari ale produsului, in special pentru chirurgia ortopedica.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Produs-menit-sa-refaca-osul-uman_-lansat-in-Romania_18446/

lauff lautf laurf