Imprimare

Programul de vaccinare impotriva HPV are sprijinul Societatii de Obstetrica si Ginecologie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Presedintele Societatii de Obstetrica si Ginecologie, Acad. Prof. Dr. Florin Stamatin, a trimis Ministerului Sanatatii o scrisoare de sustinere a campaniei de vaccinarea anti HPV.

 

„Incurajam Ministerul Sanatatii sa tina cont de gradul de acceptanta al vaccinarii, in general, si de particularitatiile acestui tip de vaccinare pentru a derula un nou program", declara Acad. Prof.Dr. Florin Stamatin, Presedintele Societatii de Obstetrica si Ginecologie.

Prof. Dr. Stamatin recomanda ca primul pas important ar trebui sa fie desfasurarea unei campanii de informare despre importanta si despre efectele vaccinarii anti HPV asupra populatiei feminine.

"Campania de comunicare trebuie sa se adreseze atat publicului larg, cat si cadrelor medicale. Dupa desfasurarea unei campanii de comunicare eficienta, incurajam si sustinem Ministerul Sanatatii sa demareze un program de vaccinare anti HPV in etape, adresat fetitelor de 10-14 ani, iar vaccinarea sa se faca la cerere”, spune presedintele Societatii de Obstetrica si Ginecologie.

Societatea incurajeaza Ministerul Sanatatii sa tina cont de gradul de acceptanta al vaccinarii in general, si de particularitatile acestui tip de vaccinare pentru a derula un nou program.

Programul de vaccinare impotriva HPV are, de asemenea, si sprijinul medicilor de familie, precum si al reprezentantilor pacientilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Programul-de-vaccinare-impotriva-HPV-are-sprijinul-Societatii-de-Obstetrica-si-Ginecologie_18451/

lauff lautf laurf