Imprimare

CNAS: Dosarului Electronic al Pacientilor are unda verde

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta deblocarea proiectului informatic ”Dosarul electronic al pacientului”, menit sa aduca transparenta, eficienta si control in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, confirm institutiei.

Pe 20 februarie 2013 Curtea de Apel Bucuresti a clarificat ca neintemeiata si ultima din cele 28 de contestatii depuse de diversi participanti la licitatia din 11.11.2011. Decizia de stabilire a castigatorului este irevocabila.

In opinia presedintelui CNAS, dr. Doru Badescu, ”In Romania nu mai exista la ora actuala un alt proiect similar ca amploare, care sa aduca prestigiu companiilor implicate in implementarea sa. Acum intram in etapa in care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate construieste un sistem care va aduce schimbari importante in mediul medical si care va oferi suportul decizional pentru adoptarea politicilor de sanatate publica in Romania”.

Presedintele CNAS a mai specificat faptul ca institutia pe care o conduce a asigurat respectarea procedurilor legale de desemnare a castigatorilor. "Proiectul care a fost tergiversat mai bine de un an si jumatate poate fi in sfarsit construit", spune Dr. Badescu.

Impreuna cu ”Prescriptia electronica” deja functionala si cu ”Cardul electronic”, ce se va implementa odata cu primirea filei de buget de la Ministerul Sanatatii, ”Dosarul electronic” face parte din proiectele strategice pentru care CNAS si-a asumat implementarea, conform strategiei de e-Sanatate promovata de Comisia Europeana. Institutia doreste astfel obtinerea unei infrastructuri informationale ce permite eficientizarea mediului medical si eliminarea erorilor umane de diverse naturi.

Reprezentantii CNAS transmit ca "informatizarea sistemului de sanatate nu presupune doar implementarea unui sistem informatic, ci si adaptarea cadrului legal astfel incat sa suporte facilitatile sistemului fara a crea tensiuni intre pacienti si cadrele medicale, dar si alinierea procedurilor din domeniul sanatatii cu noua perspectiva a sistemului informatizat."

Dosarul electronic” este finantat prin Programul Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) si Programul Operational – Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA).

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CNAS_-Dosarului-Electronic-al-Pacientilor-are-unda-verde_18450/

lauff lautf laurf