Imprimare

CNAS sesizeaza Parchetul cu privire la neregulile constatate la Directia Medic sef

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat vineri ca a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 cu privire la neregulile constatate la nivelul Directiei Medic sef a CNAS, despre care sustine ca "pot constitui abuz sau neglijenta in serviciu a functionarilor publici", potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CNAS, la aceasta directie au fost constatate mai multe abateri in timpul controlului solicitat prin ordinul presedintelui CNAS nr. 62 din 6 februarie.

Sursa citata precizeaza ca s-a constatat efectuarea unor cheltuieli pentru medicamente pe seama carora nu au fost identificati platitorii de contributii (taxa de clawback) iar calcul prejudiciului depinde de identificarea acestora, precum si nerespectarea de catre personalul cu atributii in domeniul clawback a prevederilor legale legate de elaborarea/intocmirea unor documente, inregistrarea si arhivarea acestora, documente care au antrenat raspunderea juridica si/sau patrimoniala a CNAS.

O alta constatare vizeaza neasumarea de catre persoanele responsabile din Directia Medic sef a raspunderii privind solutionarea unor sesizari si petitii adresate de persoane juridice in legatura cu subiecte care pot fi generatoare de efecte patrimoniale si/sau juridice la nivelul CNAS.

"Fata de cele mentionate au fost dispuse masuri administrative in limitele de competenta ce revin presedintelui CNAS si a fost a fost transmisa o sesizare catre organele de cercetare penala (Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3) cu privire la faptele constatate care pot constitui abuz sau neglijenta in serviciu ale functionarilor publici", transmite CNAS

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/CNAS-sesizeaza-Parchetul-cu-privire-la-neregulile-constatate-la-Directia-Medic-sef_18449/

lauff lautf laurf