Imprimare

700 de cadre medicale au fost instruite in domeniul neonatologiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Din 2011 si pana in martie 2013, aproape 700 de cadre medicale au fost instruite in domeniul neonatologiei, in cadrul programului "Formarea profesionala in domeniul neonatologiei".

Proiectul "Formarea profesionala in domeniul neonatologiei si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sanatatii" s-a desfasurat la Iasi si fost realizat cu fonduri europene.

In cadrul proiectului, din 2011 si pana in prezent, au fost instruite in jur de 700 de cadre medicale in acest domeniu, accentul punandu-se pe imbunatatirea tehnicii de resuscitare neonatala.Pregatirea profesionala s-a desfasurat in doua etape: partea de informatica si comunicatii, in primele 14 luni, si cea de practica in neonatologie, in restul perioadei.

Absolvirea cursului se realizeaza printr-o evaluare, care va fi data la finalul sesiunii de pregatire.Potrivit declaratiilor facute de conducerea Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda din Iasi, locul unde s-a desfasurat practic cursul de instruire, de la inceputul proiectului si pana in prezent, s-a constatat o imbunatatire a tehnicii resuscitarii nou-nascutilor, in zona Moldovei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/700-de-cadre-medicale-au-fost-instruite-in-domeniul-neonatologiei_18452/

lauff lautf laurf