Imprimare

Procesul in care s-a cerut anularea Cartei UMF Targu Mures, pierdut de reclamanti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Maghiara pentru Pregatirea Medicala si Farmaceutica din Romania (AMPMFR), alaturi de care a intervenit Liga studentilor maghiari, UDMR, PCM, PPMT si CNMT, a pierdut procesul in care s-a cerut anularea Cartei Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, anuntata Agerpres.

Avocatul reclamantei,Elod Kincses a spus ca Tribunalul Mures a respins in urma cu cateva zile actiunea in care AMPMFR cerea anularea Cartei UMF Targu Mures si ca dupa primirea motivarii sentintei va declara recurs.
Kincses a spus ca Tribunalul Mures a dezbatut actiunea pe fond in data de 21 ianuarie, dupa care a amanat de patru ori pronuntarea in acest dosar si ca acest fapt ar dovedi 'dilema judecatorului'.

AMPMFR a formulat actiunea in contencios administrativ solicitand constatarea faptului ca alegerea Senatului UMF Targu Mures ar fi fost lovita de nulitate, intrucat acestea s-au facut in baza unei Carte care 'nu era legala'. Pe acest considerent, s-a cerut constatarea nulitatii Cartei intrucat ar fi fost votata in Senatul UMF de o majoritate de doua treimi "ilegal aleasa".

In plus, s-a solicitat elaborarea unei noi carte a universitatii. Avocatul Kincses a mai sustinut ca rectorul UMF Targu Mures, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei ar fi comis o serie de acte de intimidare impotriva unor profesori maghiari, prin avertismente scrise sau prin formularea unei plangeri la DNA.


Rectorul UMF Targu Mures, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a precizat, marti, ca nu comenteaza decizii ale instantelor de judecata, intrucat "ele trebuie aplicate, nu comentate".
"Daca vreun cadru didactic din Universitate considera ca l-am intimidat sau persecutat, are posibilitatea sa ma reclame la comisia de etica. E ciudat cum un outsider, o persoana fara legatura cu universitatea, iese cu astfel de declaratii intr-un moment cand lucrurile s-au reglat si colaboram bine", a subliniat Azamfirei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Procesul-in-care-s-a-cerut-anularea-Cartei-UMF-Targu-Mures_-pierdut-de-reclamanti_18464/

lauff lautf laurf