Imprimare

SMURD-ul, Ambulanta si serviciile medicale private – institutiile medicale in care romanii au cea mai mare incredere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Potrivit unui studiu intreprins recent, cand vine vorba de nivelul de incredere pe care romanii il au institutiile medicale din Romania, pe primul loc se situeaza SMURD-ul, urmatoarele pe lista fiind serviciile medicale private si Ambulanta.

Romanii nu au incredere in institutiile medicale publice, MS sau CNAS!

Studiul, comandat de Aspen Romania si realizat de Exact Cercetare si Consultanta, in parteneriat cu Link Resource, a scos la iveala date ingrijoratoare pentru nivelul de credibilitate pe care romanii il au in institutiile medicale publice sau in autoritatile publice din sanatate - Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii.

Sondajul a fost facut pe un esantion de 3268 de respondenti, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, din mediul urban.

SMURD-ul este institutia medicala in care romanii au cea mai mare incredere, primind votul a peste 88% dintre respondenti. Este urmat indeaproape de serviciile medicale private, pentru care 75% dintre intervievati si-au manifestat preferinta si de Ambulanta, care a primit votul de incredere a 49% dintre cei chestionati.

La polul opus clasamentului, se situeaza institutiile medicale din sistemul public, in care doar 17% dintre romani se incred, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cu 12% dintre voturi, si Ministerul Sanatatii, care este codas in preferintele respondentilor, adunand doar 11% dintre voturi.

Romanii dezaproba coplata si reducerea numarului de servicii medicale gratuite!

Studiul intreprins recent evidentiaza si alte informatii importante, printre care si dezaprobarea pe care 78% dintre respondenti au manifestat-o pentru intentia Ministerului Sanatatii de a reduce numarul serviciilor medicale oferite gratuit prin asigurarea obligatorie de sanatate si introducerea pachetului de servicii de baza.

In ceea ce priveste coplata pentru serviciile spitalicesti, noua masura implementata in noul Contract Cadru pe 2013-2014, 68% dintre respondenti considera ca nu va avea efectul scontat de autoritati, acela de a imbunatati calitatea serviciilor medicale oferite de stat.

In topul spitalelor publice din Bucuresti apreciate de romani se numara Spitalul Universitar , Spitalul Militar Central si Spitalul de Urgenta Floreasca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SMURD-ul_-Ambulanta-si-serviciile-medicale-private-_-institutiile-medicale-in-care-romanii-au-cea-mai-mare-incredere_18467/

lauff lautf laurf