Imprimare

Ministerul Sanatatii si Hospice Casa Sperantei - parteneriat in domeniul ingrijirilor paliative

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii Ministerului Sanatatii impreuna cu Excelenta sa Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti si organizatia Hospice Casa Sperantei au stabilit realizarea unui parteneriat pentru crearea unei strategii nationale in domeniul ingrijirilor paliative.

Protocolul de colaborare va contine obiectivele propuse si un calendar de lucru astfel incat masurile luate de ambele parti sa fie conturate intr-un program national in domeniul ingrijirilor paliative cu linii bine definite, scopul final fiind imbunatatirea calitatii vietii pacientilor si familiilor acestora.

Partenerii de discutie au dezbatut si subiectul migratiei medicilor. Ministrul Sanatatii a venit cu propunerea de a salariza medicii in functie de performanta. In opinia lui Eugen Nicolaescu, doar asa medicii romani vor fi motivati sa ramana in tara si sa-si continue cariera profesionala in sistemul de sanatate romanesc.

In urma intalnirii dintre Eugen Nicolaescu, Adrian Pana si Excelenta sa Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti si-a aratat disponibilitatea de a sprijini echipa ministerului cu documentatie pentru ca bunele practici britanice din sistemul de sanatate sa poata fi un exemplu pentru modelul romanesc.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii-si-Hospice-Casa-Sperantei---parteneriat-in-domeniul-ingrijirilor-paliative_18474/

lauff lautf laurf