Imprimare

Prof. dr. Eduard Apetrei: In Romania, fiecare al treilea om are hipertensiune

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fiecare al treilea om din Romaniei are hipertensiune arteriala si aproximativ 30% dintre cei care au simt durere la nivelul rinichilor si a inimii stiu ca au aceasta boala, a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Eduard Apetrei de la Institutul de Cardiologie si Chirurgie Cardio-Vasculara "C.C.Iliescu".

40% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala, iar numarul de pacienti cu cardiopatie ischemica si cu infarct miocardic, creste. Ceea ce evidentiaza ca patologia este schimbata ca procent de afectare.

"Cresc ca frecventa boli cum ar fi fibrilatia atriala care este o tulburare de ritm a inimii ce favorizeaza producerea de cheaguri in inima, care pleaca apoi din aceasta si se opresc in diferite organe cum ar fi creierul si produc accident vascular cerebral, transformandu-l pe cel afectat intr-un invalid", a completat specialistul.

Medicul a precizat ca varsta la care apar aceste boli a scazut, in jur de 40 de ani, iar factorii care favorizeaza aparitia lor sunt alimentatia, lipsa de miscare, stresul, tensiunea zilnica la care oamenii sunt supusi. Acesti factori se asociaza insa cu altii precum mostenirea genetica, care nu se pot corecta.

Prof. dr. Eduard Apetrei a atras atentia ca pacientii nu adera totdeauna la tratament, ci doar atunci cand situatia este grava si cand nu se mai se pot indrepta multe lucruri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-dr.-Eduard-Apetrei_-_In-Romania_-fiecare-al-treilea-om-are-hipertensiune__18477/

lauff lautf laurf