Imprimare

Ministerul Sanatatii vrea sa finalizeze, pana pe 30 iunie, Strategia nationala de sanatate publica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul a aprobat un memorandum intocmit de Ministerul Sanatatii prin care se propune ca, pana la 30 iunie, sa fie elaborata Strategia nationala de sanatate publica, informeaza AGERPRES.

Printre obiectivele specifice care se vor avea in vedere se mentioneaza implementarea conceptului "sanatatea in toate politicile publice", managementul performant al sistemului de sanatate, cresterea accesului populatiei la servicii de sanatate de baza, imbunatatirea finantarii sistemului de sanatate si cresterea eficientei in utilizarea fondurilor alocate.

De asemenea, se urmareste pregatirea profesionala a personalului medical si mentinerea in sistem a acestuia printr-o salarizare adecvata, redefinirea programelor nationale de sanatate si a managementului acestora, dezvoltarea sistemului integrat de urgenta si pregatire a acestuia pentru situatii de calamitati si dezastre.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii-vrea-sa-finalizeze_-pana-pe-30-iunie_-Strategia-nationala-de-sanatate-publica_18478/

lauff lautf laurf