Imprimare

Studiu privind influenta alergarii asupra memoriei, efectuat la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un studiu stiintific efectuat in Romania incearca sa afle care este influenta alergarii asupra memoriei si realizeaza in acest scop un experiment, sambata, in Parcul Herastrau din Bucuresti.

Studiul pe care-l intreprind cercetatorii romani face parte din cadrul Brain Awareness Week (BAW), organizat de Societatea Nationala de Neurostiinte si a Grupului Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica.

Sambata, 16 martie, in Parcul Herastru, organizatorii vor realiza un experiment pentru a incerca sa demonstreze ca jogging-ul imbunatateste memoria.

Va avea loc o cursa de 5 km pentru adulti si una de 1 km pentru copii. La finalul crosului, cercetatorii vor intervieva participantii, pentru a putea trage concluziile.

Brain Awareness Week se afla, in acest an, la cea de-a 10-a editie, si este o campanie globala de promovare a neurostiintelor, care include mai multe evenimente stiintifice, dar si crosul deja celebru de 5 km.La crosul din Parcul Herastrau de sambata va participa si fosta campioana olimpica, Gabi Szabo.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Studiu-privind-influenta-alergarii-asupra-memoriei_-efectuat-la-Bucuresti_18482/

lauff lautf laurf