Imprimare

Consola Nintendo Wii imbunatateste abilitatile chirurgilor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consolele Nintendo Wii par sa fie o metoda excelenta de antrenament pentru medici, avand rolul de a le imbunatati abilitatile profesionale in procedurile laparoscopice, potrivit unor cercetatori italieni.

Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Roma, Italia, jocul pe console Nintendo Wii poate imbunatati semnificativ abilitatile tehnice ale chirurgilor din timpul unei operatii laparoscopice.

Studentii la medicina sunt de parere ca jocurile video si realitatea virtuala pe care o creeaza acestea ii pot ajuta sa devina medici mai buni. Informatiile au fost relatate intr-un articol publicat in BMC Medical Education.

Studiul cercetatorilor italieni a fost realizat pe un esantion format din 42 de voluntari medici rezidenti, aflati in primul si al doilea an de practica in chirurgie. Dupa patru saptamani de antrenamente cu jocurile pe console Nintendo Wii, medicii au constatat imbuntatiri semnificative in activitatea lor profesionala.

Expertii au impartit grupul in doua: o parte care a fost supusa antrenamentului cu Nintendo wii, timp de o ora pe zi, cinci zile pe saptamana, iar cealalta parte care nu a folosit deloc consola.Cei care au fost implicati in antrenament au jucat 3 jocuri: Wii tennis, Wii Table Tennis, High Altitude Battle. Voluntarii au folosit un stimulator folosit pentru a inregistra performantele dobandite in timpul antrenamentelor si a le compara cu cele de dinainte.

La finalul experimentului, specialistii au descoperit imbunatatiri majore in activitatea profesionala a medicilor care s-au antrenat cu Nintendo Wii.Cercetatorii sustin ca jocul pe consola Nintendo Wii are rolul de a imbunatati atentia, acuratetea si precizia, abilitati esentiale pentru chirurgi. In plus, folosirea manetei (controllerului sau joystick-ului) din timpul jocului poate conduce la o mai buna manuire a bisturiului in timpul operatiilor. In plus, sunt de parere ca jocul pe consola Wii este un mod amuzant, ieftin si util pentru medicii neexperimentati sa exerseze tehnici de chirugie esentiale.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Consola-Nintendo-Wii-imbunatateste-abilitatile-chirurgilor_18483/

lauff lautf laurf