Imprimare

Curs C.O.M.B.A.T. la Bacau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cursul C.O.M.B.A.T. organizat de Societatea Romana de Hipertensiune, va ajunge in data de 16 martie 2013, la Bacau, Centrul de Afaceri si Expozitii “ Mircea Cancicov”.

Evenimentul va reuni specialisti din cardiologia romaneasca, precum si din arii conexe, implicati in diagnosticarea si tratarea hipertensiunii arteriale, pentru a dezbate o serie de cazuri clinice ilustrative, pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala.

Cursul C.O.M.B.A.T va dezbate in continuare problematica complexa a hipertensiunii, metodele de imbunatatire a tehnicilor actuale de masurare ale acestei afectiuni, semnificatia variabilitatii acesteia, precum si aplicabilitatea lor in sistemul medical romanesc.

Printre specialistii in hipertensiune arteriala mentionam: Prof.dr.Maria Dorobantu, Prof.dr. Eduard Apetrei, Prof.dr. Catalina Arsenescu Georgescu, Prof.dr. Adrian Covic, Prof.dr. Mariana Graur, Prof. Dr. Cristian Dinu Popescu, Conf. Dr. Florin Mitu, Conf.Dr. Aurora Constantinescu.

Evenimentul este organizat stiintific de Societatea Romana de Hipertensiune si creditat de Colegiul Medicilor din Romania cu 6 puncte EMC.


Cursul National de Management al Bolnavului hipertensiv – Actualitati in diagnostic si Tratament (COMBAT) a fost lansat in 2012 de Societatea Romana de Hipertensiune si are drept scop informarea medicilor cu privire la cele mai noi date despre diagnosticarea si tratamentul corect al hipertensiunii arteriale.

Manifestarea se adreseaza medicilor de familie, internisti, cardiologi, nefrologi, diabetologi, neurolog.

Scopul cursului C.O.M.B.A.T este acela de a prezenta intr-un cadru interactiv, prin intermediul medicilor practicieni, o serie de cazuri clinice ilustrative, atat pentru monitorizarea corecta a tensiunii arteriale, cat si pentru diagnosticarea si tratarea complicatiilor acesteia. Speakerii din cadrul manifestarilor vor face analiza studiilor de

caz pornind de la ghidurile actuale de practica medicala din hipertensiunea arteriala. Un alt obiectiv al cursului il reprezinta informarea cu privire la tehnicile de evaluare a pacientului hipertensiv (masurarea ambulatorie a tensiunii arteriale, determinarea microalbuminuriei si altele).

„Avand in vedere ca tematica hipertensiunii arteriale presupune o inter-relationare intre specialitati precum cardiologia, medicina interna, nefrologia, diabetologia, neurologia, medicina de familie, am considerat necesar pentru practica medicala a specialistilor din aceste domenii, initierea unui curs dinamic sustinut de medici experti in hipertensiune arteriala, cu prezentari de cazuri clinice si cu dezbaterea celor mai noi informatii despre hipertensiunea arteriala”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

pana in prezent s-au desfasurat 4 manifestari, la Pitesti, Bucuresti, Craiova si Covasna. Urmatoarele manifestari din cadrul programului C.O.M.B.A.T vor fi in Bacau - 16 martie 2013, Baia Mare – 12 aprilie 2013, Timisoara - 31 mai 2013, Constanța - 7 iunie 2013.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curs-C.O.M.B.A.T.-la-Bacau_18496/

lauff lautf laurf