Imprimare

Proiecte de cercetare in domeniul HIV/SIDA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

HIVERA a lansat cel de al doilea apel transnational privind proiecte de cercetare in infectia HIV/SIDA la care pot participa echipe de cercetatori din Belgia, Estonia, Franta, Germania, Portugalia si Romania. Participantul roman din cadrul consortiului castigator va beneficia de o finantare de 150.000 euro, potrivit ANCS.

Termenul limita pentru aplicatii este 12 aprilie 2013.

Propunerile de proiecte din domeniul HIV/SIDA trebuie sa se incadreze in una din cele 2 teme:

1. Cercetari avansate privind rezervoarele si tratamentele

Propunerile pentru aceasta tema vizeaza, dar nu sunt limitate la:

- dezvoltarea de strategii inovatoare si abordari moleculare pentru noi agenti sau combinatii de agenti terapeutici - nivel "proof of concept"

- o mai buna intelegere a mecanismelor virale, imunologice si patofiziologice ale persistentei HIV

- o mai buna intelegere a factorilor epigenetici implicati in controlul persistentei/latentei in diferite tesuturi si compartimente celulare

2. Cercetari asupra preventiei si tratamentelor HIV/SIDA

Propunerile pentru aceasta tema vizeaza, dar nu sunt limitate la:

- integrarea strategiilor biomedicale si comportamentale pentru preventia HIV

- noi strategii pentru managementul comorbiditatilor, inclusiv afectiuni neurocognitive si BTS.

Fiecare consortiu care va aplica trebuie sa fie format din minim 3 si maxim 6 grupuri de cercetare din cel putin trei tari diferite participante la acest apel.

Pentru mai multe detalii legate de teme, aplicatie, conditii de eligibilitate si evaluarea propunerilor, se pot consulta documentele disponibile la adresa: http://www.hivera.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=21

HIVERA este o actiune paneuropeana dedicata cercetarii in domeniu HIV/SIDA coordonata de Agentia franceza de cercetare asupra SIDA si hepatitelor virale. Ea implica autoritatile, organizatiile de cercetare, agentii de finantare din Belgia, Estonia, germania, Italia, Portugalia, Romania si Turcia. Obiectivul principal al HIVERA este de a implementa programe comune de cercetare in infectia cu HIV/SIDA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiecte-de-cercetare-in-domeniul-HIV_SIDA_18495/

lauff lautf laurf