Imprimare

Ministrul Sanatatii s-a intalnit cu reprezentantii Bancii Mondiale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Eugen Nicolaescu a cerut sprijinul Bancii Mondiale in realizarea unor obiective de investitii precum reabilitarea si dotarea sectiilor ATI si a blocurilor operatorii, crearea centrelor medicale in mediul rural, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o pe 8 martie cu o delegatie a acestei institutii.

Ministrul Sanatatii i-a informat pe reprezentantii Bancii Mondiale ca nevoia de finantare pentru aceste proiecte este ridicata, orice finantare fiind binevenita.

De asemenea, Eugen Nicolaescu a prezentat principalele directii care vor sta la baza reformei in sanatate publica. Intre temele abordate in cadrul discutiilor s-au aflat: pachetul de baza, sistemul de achizitii publice centralizate, implementat la initiativa secretarului de stat Raed Arafat, modernizarea infrastructurii existente, nevoia de a construi cabinete medicale in mediul rural, unde nevoile de serviciile medicale sunt stringente, se arata in comunicatul de presa transmis cu aceasta ocazie.

Delegatia Bancii Mondiale a fost condusa de doamna Mamta Murthi, noul director de tara al Bancii Mondiale pentru Europa Centrala si tarile Baltice din cadrul regiunii Europa si Asia Centrala, care si-a aratat disponibilitatea de a ajuta autoritatile romane sa imbunatateasca sistemul de sanatate.

Doamna Mamta Murthi i-a transmis ministrului Sanatatii ca ii sprijina planurile de reforma astfel incat sistemul sanitar romanesc sa se ridice la standarde inalte de calitate inalta si sa raspunda in mod real nevoilor cetatenilor.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Sanatatii-s-a-intalnit-cu-reprezentantii-Bancii-Mondiale_18517/

lauff lautf laurf