Software medical pentru managementul Blocului Operator
Planificarea interventiilor chirurgicale, atat din punct de vedere administrativ, cat si medical, poate fi realizata, monitorizata si optimizata prin utilizarea unei aplicatii specializate de Bloc Operator.
La nivel managerial, implementarea unui software medical pentru managementul Blocului Operator, permite urmarirea costurilor reale pe tip de interventie si pe pacient. Pentru personalul medical, o astfel de aplicatie ofera un tablou complet asupra starii de sanatate a pacientului, in fiecare moment. Pentru pacient, organizarea si planificarea interventiei in cele mai mici detalii, reduce timpul de asteptare si creste gradul de predictibilitate.
Un avantaj important consta in integrarea cu ERP-ul spitalului si urmarirea consumului de materiale: atat a celor specifice fiecarei interventii chirurgicale, cat si ale celor aditionale, costisitoare (ex. proteze).
Software medical pentru Bloc Operator
Software medical pentru Bloc Operator- avantaje
Implementarea unui software medical pentru Blocul Operator, presupune implicit reorganizarea si eficientizarea proceselor specifice:
- Restructurarea serviciilor chirurgicale pentru optimizarea utilizarii resurselor;
- Centralizarea administrarii salilor de operatie pentru a creste gradul de utilizare al acestora;
- Imbunatatirea programarii procedurilor chirurgicale creste calitatea serviciilor oferite;
- Reducerea timpului de asteptare pentru operatie;
- Simplificarea procedurilor aferente.
Cu peste 20 de ani de experienta in domeniul software medical si peste 500 de implementari in Sali de Operatie, Dedalus TeamNet ofera ARMONIA®sanita Bloc Operator, o aplicatie testata, matura, usor de configurat si de integrat cu alte module disponibile in spital.
Software-ul medical pentru Bloc Operator permite introducerea resursele alocate pentru fiecare etapa a unei interventii chirurgicale: de la managementul listelor de asteptare, planificarea interventiilor, programarea vizitelor anestezistului, stabilirea dozelor de anestezie, editarea dosarului anestezistului, terapie intensiva etc.. In plus, aplicatia ofera functionalitati pentru:
1. Programarea pacientilor pentru interventii chirugicale. Prioritizarea si programarea se face atat in functie de disponibilitatea salilor, cat si in functie de gravitatea cazului, complexitate, riscul aferent si alte variabile.
2. Programarea interventiilor chirurgicale pe Sali si pe ore poate fi realizata direct in aplicatie; in calendar este atasata lista de pacienti, eventuale boli infectioase ale pacientilor, tip interventie, personalul medical implicat etc.
3. Pregatirea salilor este legata de programarea interventiilor chirurgicale si presupune plasarea de comenzi pentru dotarea lor cu echipamente si materiale sanitare necesare.
4. Vizita Anestezit – in cadrul aplicatiei sunt completate semnele vitale ale pacientului; acestea sunt introduse intr-o interfata intutiva, in care exista selectii multiple si se pot adauga comentarii.
Printarea consimtamantului pacientului este realizata din aplicatie, fiind urmata de evaluarea riscului.
5. Aplicatia permite vizualizarea atat a informatiilor chirurgicale, cat si a celor administrative: data, ora, echipa implicata, unitatea, sala de operatie.
6. ATI si Postoperator – permite urmarirea graficului de administrarea a anesteziei si a dozelor si poate comunica cu monitoarele pentru inregistrarea in timp a semnelor vitale ale pacientului, pentru urmarirea evolutiei starii acestuia.
7. Controlul consumului de resurse pe salile de operatie, permite monitorizarea si optimizarea resurselor utilizate pentru fiecare pacient si pentru fiecare tip de interventie chirurgicala.
Sursa: PaginaMedicala.ro