Imprimare

Locurile pentru programul de pregatire in a 2-a specialitate, in regim cu taxa, suplimentate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a a anuntat suplimentarea numarului de locuri pentru programul de pregatire in cea de-a doua specialitate, in regim cu taxa, sesiunea februarie 2013, dupa cum urmeaza:

Centrul univ. Cluj-Napoca:

  • Chirurgie dento-alveolara: 1 loc;
  • Obstetrica-ginecologie: 1 loc

Centrul univ. Constanta:

  • Anestezie si terapie intensiva: 1 loc;
  • Dermatovenerologie: 1 loc;
  • Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice: 1 loc;
  • Oftalmologie: 1 loc;


Centrul univ. Tg. Mures:

Initial, pentru specialitatile chirurgie dento-alveolara (centrul Cluj-Napoca), diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, oftalmologie (centrul Constanta) fusese propus cate un singur loc.

Pentru specialitatile de ATI si dermatovenerologie (centrul Constanta) erau prevazute initial cate 2 locuri, iar pentru pregatirea in cardiologie in centrul universitar Targu Mures, 5 locuri. Pentru pregatirea in obstetrica-ginecologie, ca a doua specialitate, nu fusese prevazut niciun loc in centrul universitar Cluj-Napoca.

La programele de pregatire pentru obtinerea celei de a doua specialitati, in regim cu taxa, pot participa posesorii certificatului de specialist in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 18/2009, cu modificarile si completarile ulterioare privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

Locurile restante din aceasta sesiune vor putea fi ocupate intr-o sesiune suplimentara de inscriere organizata in intervalul 10.04.-22.04.2013, cu inceperea pregatirii la data de 15.05.2013, se arata intr-o informare a Ministerului Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Locurile-pentru-programul-de-pregatire-in-a-2-a-specialitate_-in-regim-cu-taxa_-suplimentate_18523/

lauff lautf laurf