Imprimare

Proiectul Imbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanatatii , suplimentat cu 1000 de locuri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cadrul proiectului „Imbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanatatii” (ACRI), implementat de catre Federatia Sanitas din Romania, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si Asociatia Centrul Roman de Initiative s-a aprobat suplimentarea grupului tinta cu un numar de 1000 de persoane, potrivit unui comunicat de presa al ACRI.

Acestea pot urma cursuri de formare profesionala specifica in cadrul programului de Educatie Medicala Continua, cursuri adresate asistentilor medicali la nivel national, angajati in sectorul sanitar.

Tematicile prezentate la cursul de formare profesionala a asistentilor medicali sunt urmatoarele:

  • Management si legislatie sanitara;
  • Managementul calitatii serviciilor de sanatate;
  • Nutritie si dietetica;
  • Resuscitare cardio-respiratorie;
  • Sanatate si securitate ocupationala;
  • Igiena si sanatate publica;
  • Urgente medicale;
  • Urgente in pediatrie;
  • Ingrijiri acordate pacientilor cu afectiuni ale aparatului cardiovascular;
  • Radiologie si investigațtii moderne;
  • Geriatrie si geropatologie;
  • Modalitati de acordare a primului ajutor in cazul potentialelor accidente produse in scoli/gradinite sau in imediata lor apropiere etc.

Dupa finalizarea cursului de formare profesionala, asistentii medicali pot opta si pentru cursul de instruire in tehnologia informatiei specifice domeniului sanitar, in limita a 1000 de locuri.

In urma absolvirii cursului de formare profesionala, participantii vor obtine diplome de participare cat si certificate emise de OAMGMAMR, prin care se atesta obtinerea a 15 credite. Dupa absolvirea cursului de instruire in tehnologia informatiei, participantii vor obtine diplome de participare cat si certificate recunoscute la nivel national.

Selectia asistentilor medicali angajati in sistemul sanitar va continua pana in luna octombrie 2013, in limita locurilor disponibile.

Proiectul „Imbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanatatii”  ID 53540 se deruleaza in perioada noiembrie 2010 - octombrie 2013.

Proiectul isi propune formarea profesionala specifica in cadrul programului de Educatie Medicala Continua a 5.000 de asistenti medicali angajati in sistemul sanitar din Romania, dintre care 1.000 de participanti au posibilitatea de a participa si la cursurile de instruire in tehnologia informatiei.

Pana in prezent, la nivel national, au fost certificati 3.785 de participanti la cursurile de formare profesionala specifica asistentilor medicali, dintre care un numar de 532 de participanti au fost certificati la cursurile de instruire in tehnologia informatiei.

In cadrul proiectului a fost realizat si un manual de bune practici privind combaterea discriminarii in sistemul sanitar ce se distribuie personalului din sectorul sanitar.

In urmatoarea perioada se vor desfasura in cadrul proiectului patru sesiuni de lucru, la care participa manageri din sectorul sanatatii, prin care se vor identifica noi forme de organizare flexibila a muncii, precum si rute pentru asigurarea si cresterea calitatii managementului la nivel local in sectorul sanitar.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Proiectul-_Imbunatatirea-adaptabilitatii_-flexibilitatii-si-competitivitatii-personalului-din-sectorul-sanatatii_-suplimentat-cu-1000-de-locuri_18522/

lauff lautf laurf