Imprimare

Numarul medicilor straini din Germania s-a dublat in ultimii zece ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 Numarul medicilor straini inregistrati in Germania s-a dublat in ultimii zece ani, in contextul lipsei de specialisti germani, semnaleaza publicatia Bild, potrivit EFE, citata de Agerpres.

In anul 2012, in Germania erau inregistrati 32.548 de medici straini, dintre care 28.310 erau activi, majoritatea - 22.382 - lucrand in spitale, potrivit datelor Colegiului Federal de Medicina.

Acum zece ani, in Germania erau 16.160 de medici straini inregistrati, dintre care 13.180 erau activi.

Landul Renania de Nord-Westfalia, cu 8.604 medici straini inregistrati, este pe primul loc, fiind urmat de Bavaria, cu 5.563, si Baden-Württemberg, cu 3.420.

Colegiul Federal de Medicina a semnalat ca 56% dintre medicii straini provin din tari ale Uniunii Europene, 18% din Asia, 17% din alte tari europene si 5% din Africa.

Sindicatul medicilor Marburger Bund estimeaza ca in Germania sunt aproximativ 12.000 de locuri vacante pentru medici, iar un studiu realizat de acelasi sindicat arata ca locurile neocupate ar putea ajunge la 56.000 in 2020.

Bild subliniaza ca lipsa unui anumit nivel de cunostinte de limba germana ingreuneaza de multe ori comunicarea medicilor straini cu colegii lor si cu pacientii.

"Problemele de intelegere cresc pe masura ce creste numarul de medici strani", fapt pentru care este nevoie de 'criterii omogene de limbaj' pentru contractarea lor, a subliniat, intr-o declaratie pentru Bild, Günther Jonitz, membru al conducerii Colegiului Federal de Medicina.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-medicilor-straini-din-Germania-s-a-dublat-in-ultimii-zece-ani_18526/

lauff lautf laurf