Imprimare

Manifestari dedicate Zilei Bolilor Rare, la Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

La Iasi se va desfasura, pe 16 martie, Simpozionul “Ziua Bolilor Rare 2013”, organizat de cadrele didactice ale Catedrei de Genetica Medicala, la care pot participa medici, studenti si toti cei care doresc sa ofere, pe viitor, “Sansa” la diagnostic corect si o ingrijire de calitate celor afectati, anunta Societatea Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI).

Tot in aceeasi zi, va avea loc o actiune de informare a populatiei din urmatoarele zone ale municipiului: Piata Natiunii, Piata Unirii si zona din fata Palatului Culturii.

Alaturi de studenti, in campanie se vor implica reprezentantii Catedrei de Genetica Medicala din cadrul UMF “Gr. T. Popa” Iasi, Compania Genzyme si Crucea Rosie.

Ziua Bolilor Rare este marcata anual in ultima zi a lunii Februarie - 28 Februarie 2013 si are drept scop sensibilizarea populatiei cu privire la aceste afectiuni complexe si dificil de abordat. Amploarea campaniilor desfasurate este subliniata de acoperirea internationala si reuneste, prin solidaritate, toti reprezentantii grupurilor interesate pentru a evidentia impactul acestor afectiuni asupra vietii pacientilor si cresterea nivelului de constientizare in randul profesionistilor din sanatate.


Tema internationala a campaniei din acest an este solidaritatea:  “Boli rare – fara frontiere”.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Manifestari-dedicate-Zilei-Bolilor-Rare_-la-Iasi_18528/

lauff lautf laurf