Imprimare

Ministrul sanatatii: Pachetul de servicii medicale de baza va fi un pachet de tip social

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pachetul de servicii minimale de baza, numit pachet social, va fi introdus in acest an, concomitent cu un pachet de servicii din asigurari private, a declarat pe 12 martie, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti.

"Vom introduce ce nu s-a facut in Romania de 65 de ani, adica pachetul de servicii medicale minimal de baza, la carte toata lumea sa aiba acces, dar sa aiba acces atunci cand e nevoie", a spus ministrul. El a precizat ca acesta este un pachet "mai mic decat ne asteptam".

Alaturi de pachetul de servicii de baza, se doreste introducerea si a unui pachet suplimentar de servicii din asigurari private,al carui cost sa fie deductibil din impozitul pe venit, daca si Ministerul de Finante este de acord.

"Vrem, concomitent cu acest program, sa introducem pachetul de servicii medicale private. Un pachet care sa fie suplimentar si care, aici suntem in discutii deocamdata cu Ministerul Finantelor, sper sa reusim sa-i convingem ca o parte din politele de asigurare sa fie deductibile", a explicat ministrul Sanatatii.

Prin urmare, "o sa coste foarte putin asigurarea privata", a spus Eugen Nicolaescu.

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, ce se desfasoara la Bucuresti in perioada 12-13 martie, ministrul Sanatatii a spus ca 2013 este un an dificil, dar si anul in care se vor lua masuri radicale in domeniul sanitar. Printre acestea se numara si desfiintarea Directiilor de Sanatate Publica si a Casele Judetene de Asigurari de Sanatate pentru a economisi mai multi bani, care vor fi indreptati spre programele de sanatate.

Aceste masuri, asumate politic, sunt corelate cu alte masuri economice care "sa miste economia Romaniei", a subliniat ministrul sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-sanatatii_-Pachetul-de-servicii-medicale-de-baza-va-fi-un-pachet-de-tip-social_18533/

lauff lautf laurf