Imprimare

Nicolaescu: o parte dintre activitatile institutiilor desfiintate vor trece la consiliile judetene si la viitoarele directii regionale de sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu a declarat ca o parte dintre activitatile institutiilor care vor fi desfiintate vor trece la consiliile judetene si la viitoarele directii regionale de sanatate, iar proiectul de lege prin care va fi reglementata aceasta masura va fi finalizat in cateva zile, transmite Agerpres.

Conform ministrului, masura desfiintarii caselor si directiilor judetene de sanatate "eficientizeaza activitatea, perfectioneaza managementul si aduce mai multi bani pentru oameni".

Desfiintarea caselor judetene de asigurari de sanatate si a directiilor de sanatate publica judetene este menita sa reduca birocratia in sistemul sanitar si sa aduca mai multi bani pentru pacient, sustine ministrul sanatatii.

"Am vrut sa dau un semnal pentru pacienti (...) Noi am incercat sa gasim inauntrul sistemului resurse, dar nu avem de unde. Deficitul bugetar e unul singur, economia merge asa cum merge, surse suplimentare nu avem de unde, alte sectoare nu merg vaduvite. (...) Pacientii trebuie sa stie ca pentru ei incercam sa facem mai mult si mai bine. (...) Mesajul meu este simplu: incercam prin reducerile de birocratie sa facem economii pe care sa le utilizam pentru cresterea finantarii sistemului de sanatate", a declarat Nicolaescu la Parlament.

Prezent la Forumul National al Asociatiilor de Pacienti, Nicolaescu a afirmat ca directiile de sanatate publice judetene consuma 10% din fondul de administrare al Ministerului Sanatatii iar economiile ce vor fi facute prin desfiintarea lor vor fi dirijate catre programele nationale de sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-o-parte-dintre-activitatile-institutiilor-desfiintate-vor-trece-la-consiliile-judetene-si-la-viitoarele-directii-regionale-de-sanatate_18531/

lauff lautf laurf