Imprimare

Masuri pentru revigorarea turismului balnear

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turim, a declarat vineri, 15 martie, ca va modifica modalitatea de autorizare a statiunilor pentru ca acestea sa devina cu adevarat atractive pentru turisti.

,,Trebuie sa schimbam cateva legi si hotarari de guvern. O sa vad cum pot grabi modificarea legislatiei de organizare si functionare a statiunilor din turismul balnear. Cred ca fiecare tara trebuie sa mearga prioritar pe lucruri specifice pentru care sa faca proiectele corespunzatoare, iar Delta Dunarii si turismul balnear sunt prioritati pentru Romania. in ceea ce priveste fondurile europene, s-au negociat prea multi bani pe promovare si prea putini pe infrastructura. De asemenea, eliberarea autorizatiilor de construire eliberate in statiunile turistice trebuie sa aiba o legislatie unitara', a precizat Maria Grapini, citata de Agerpres.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turima a semnat, vineri, un Protocol de colaborare intre Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), Asociatia Nationala a Statiunilor Turistice din Romania (ANSTR) si Ministerul Economiei.

Ceremonia semnarii a avut loc in cadrul seminarului cu tema "Dezvoltarea statiunilor balneare in contextul relatiilor intre investitori si autoritati", organizat in cadrul Targului de Turism a Romaniei.

,,Sectorul balnear are un potential extraordinar, dar avem o serie de lipsuri care ne impiedica sa fim performanti. Nu avem infrastructura, turoperatori specializati in atragerea turistilor de nisa si nici o promovare suficienta. Personalul calificat care sa lucreze in statiunile balneo este, de asemenea, insuficient. Aceste lipsuri se reflecta si in faptul ca din cei un milion de turisti inregistrati, 65% vin prin Casa Nationala de Pensii", a spus Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania.

In acest sens, Maria Grapini a anuntat ca va avea, marti, 19 martie, o intalnire cu ministrul Sanatatii pentru a gasi mai multe solutii de revigorare a turismului balnear.

Program national pentru turismul balnear

Si Ministerul Sanatatii are in vedere masuri pentru revigorarea turismului balnear.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat intr-un interviu pentru Agerpres, ca este nevoie de concentrarea atentiei asupra pregatirii unui personal calificat si chiar asupra creionarii unui program national.

"Interesul meu este pe modul in care putem sa revigoram serviciile medicale din aceste statiuni, care cu multi ani in urma erau frecventate de turisti intr-un mod foarte mare. Unele dintre ele sunt in paragina, altele sunt vai de mama lor, eu cred ca trebuie sa existe o politica de incurajare a investitiilor acolo si, evident, daca vom avea investitii, atunci noi, partea Ministerului Sanatatii, trebuie sa ne ocupam de a avea asigurata forta de munca din cea mai calificata si care sa vorbeasca limbi straine, ma refer la medicii specialisti, ma refer la asistenti medicali, sigur ca va trebui sa creionam un program national sa vedem cat dureaza investitiile si noi sa vedem cand ne pregatim personalul, ca atunci cand investitia este gata si personalul sa fie pregatit. Deci, daca vreti turism medical luati-va acest sens mai larg, un program national de export de servicii medicale", a afirmat ministrul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Masuri-pentru-revigorarea-turismului-balnear_18548/

lauff lautf laurf