Imprimare

Vasile Cepoi: ministrul sanatatii a avut la dispozitie informatii incorecte

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Vasile Cepoi, consilier al primului ministru si fost ministru al sanatatii, sustine ca ministrul Eugen Nicolaescu a fost gresit informat privind economiile ce s-ar face prin desfiintarea posturilor din minister, DSP-uri si CJAS.

"Cred ca persoanele care i-au pus informatii la dispozitie domnului ministru au gresit la calcul", a declarat marti seara (19 martie) Vasile Cepoi, consilierul premierului Ponta si fost ministru al Sanatatii, invitat in emisiunea Prim Plan a postului TVR 1.

"Totalul cheltuielilor de personal in Ministerul Sanatatii si Casele de Asigurari sunt in jur de 84 de milioane de euro. Sunt vreo 7.200 de angajati. A economisi 50 de milioane de euro inseamna ca de-acum incolo sa nu mai platesti pe nimeni pana la sfarsitul anului, ceea ce-i putin probabil. Cred ca cineva a pus niste informatii incorecte domnului ministru la dispozitie si a creat aceasta stare de confuzie. O sa incercam sa aflam de ce s-a intamplat treaba asta", a declarat public Vasile Cepoi.

Anuntul facut saptamana trecuta de ministrul Nicolaescu privind desfiintarea DSP-urilor si a CJAS a provocat agitatie in structurile din teritoriu. "Lumea isi cauta de lucru", a spus Vasile Cepoi.

La o conferinta de presa ce a urmat publicarii proiectelor de acte normative privind restructurarile din sanatate, Eugen Nicolaescu, citat de Agerpres, a estimat ca in urma reorganizarii se va face o economie anuala de 50 milioane de euro, bani care vor putea fi redirectionati pentru imbunatatirea unor programe nationale precum cel pentru oncologie.

Totodata, el a aratat ca personalul din DSP-urile care vor fi reorganizate, va trece, o parte, la consiliile judetene sau la cele municipale, o parte la autoritatea regionala, iar medicii si asistentele vor fi directionati catre spitale.

In ceea ce priveste aceasta propunere a ministrului, consilierul premierului n-a gasit-o viabila, "pentru ca in DSP-uri lucreaza epidemiologi, igienisti, nu lucreaza clinicieni decat foarte putini si-n general cu part-time, deci nu este, de fapt, o solutie".

Toate proiectele care sunt acum in dezbatere publica vor suferi o serie de corectii, a reamintit la TVR Vasile Cepoi, care a adaugat ca si el va propune cateva modificari.

Propunerile de acte normative privind restructurarea in sistemul sanitar se afla in dezbatere publica din 15 martie pana in 25 martie.

Ministrul Nicolaescu a precizat ca cel mai tarziu pana pe 15 mai va fi finalizat procesul normativ privind reorganizarea, urmand ca apoi sa fie emise actele subsidiare acestora - hotarari de guvern sau ordinele de ministru.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vasile-Cepoi_-ministrul-sanatatii-a-avut-la-dispozitie-informatii-incorecte_18553/

lauff lautf laurf