Imprimare

Campanie de informare a liceenilor ieseni despre pericolul TBC

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Studentii medicinisti de la  UMF Iasi vor demara o campanie de informare a elevilor de liceu despre pericolul pe care il reprezinta tuberculoza.

Pe parcursul saptamanii 25 - 29 Martie 2013, cand se va desfasura campania de informare, studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi vor merge la elevii claselor V-XII de la Colegiul National, la Colegiul “C. Negruzzi” si Liceul Teoretic “V. Alecsandri” pentru a le vorbi despre agentul etiologic al tuberculozei, diferenta intre infectie si boala in tuberculoza, modul de transmitere, principalele simptome in infectia cu bacilul Koch, factorii de risc, intradermoreactia la tuberculina, posibilitatile si durata
tratamentului precum si metode de preventie.

Campania este organizata de Departamentul de Sanatate Publica, din cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI).

Principalele mesaje care vor fi transmise tinerilor se refera la tuberculoza ca boala infecto-contagioasa stigmatizanta, de mare importanta socio-economica, cu evolutie severa in lipsa sau administrarea intermitenta a tratamentului.

Totodata, liceenii trebuie sa afle ca, in Europa, Romania ocupa primul loc in ceea ce priveste incidenta tuberculozei, iar Iasiul ocupa primul loc in tara in ceea ce priveste incidenta tuberculozei la copil.

La nivel Mondial s-a instituit parteneriatul STOP-TB, ajuns la cel de-al doilea an al campaniei “Stop-TB in my lifetime”.

Sloganul STOP-TB pentru anul 2013 este: "Ce va propuneti voi sa faceti in timpul vietii pentru a stopa evolutia TBC?"


Sursa foto: Janice Carr, Centers for Disease Control and Prevention

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Campanie-de-informare-a-liceenilor-ieseni-despre-pericolul-TBC_18561/

lauff lautf laurf