Imprimare

Guvernul a aprobat acordarea biletelor de tratament balnear prin Casa de Pensii pentru 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Guvernul a aprobat miercuri, 20 martie, o hotarare privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru 2013, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), transmite Agerpres.

"Aceasta hotarare prevede numarul total al biletelor de tratament balnear acordate in anul 2013 prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice, care poate fi finantat din bugetul asigurarilor sociale de stat. Acesta se stabileste in urma finalizarii procedurii de achizitie, respectand legislatia in vigoare, in corelatie cu raportul pret/bilet practicat de catre operatorii economici participanti la procedura de achizitie", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Conform prevederilor legii privind sistemul unitar de pensii publice, "locurile de tratament balnear se asigura in unitatile de tratament din proprietatea CNPP si, in completare, prin contracte incheiate, potrivit legii, cu alte unitati de profil".

Potrivit unor surse guvernamentale, numarul locurilor pentru tratament balnear prin Casa Nationala de Pensii Publice ar fi de 50.000, la care ar putea sa se adauge locuri puse la dispozitie de operatorii interesati.

"Numarul biletelor de tratament balnear ce se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare conform legii, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale se stabileste prin aplicarea unui procent de maximum 15% la numarul total de bilete de tratament", precizeaza Biroul de presa al Guvernului.

Obiectul de reglementare al hotararii il constituie acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear pentru anul 2013, prin sistemul organizat si administrat de CNPP si nu vizeaza pentru anul 2013 acordarea biletelor de odihna.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Guvernul-a-aprobat-acordarea-biletelor-de-tratament-balnear-prin-Casa-de-Pensii-pentru-2013_18559/

lauff lautf laurf