Imprimare

Plata medicilor de familie se va face 50% pe servicii si 50% per capita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Contractul-cadru aprobat miercuri de Guvern prevede ca plata medicilor de familie sa se faca 50% pe servicii si 50% per capita, a anuntat joi, 21 martie, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Numarul minim de pacienti pe lista unui medic de familie a scazut la 800, pentru a asigura o calitate mai buna si posibilitatea cat mai multor medici de a avea acces la profesie, a mai spus ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus, cu ocazia unei dezbateri pe marginea noului contract-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013-2014, ca pentru medicina de familie a crescut alocarea cu 10%, din pacate, sustine el, o finantare insuficienta, si s-au marit fondurile pentru medicina din ambulatoriu - 51%, iar pentru centrele multifunctionale - 40,5%.

Totodata, a crescut cu peste 64% finantarea in ceea ce priveste ingrijirea la domiciliu.

Un alt aspect important din contractul-cadru vizeaza reducerea numarului de documente care se solicita furnizorilor de servicii medicale, astfel ca timpul economisit va putea fi folosit pentru pacienti.

Coplata pentru serviciile medicale intra in vigoare de la 1 aprilie, odata cu aplicarea contractului-cadru privind sistemul de  asigurari sociale de sanatate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Plata-medicilor-de-familie-se-va-face-50_-pe-servicii-si-50_-per-capita_18567/

lauff lautf laurf