Imprimare

Reactii CoCa 2013-2014: Medlife este de acord cu obligativitatea liniilor de garda

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentatii retelei private Medlife sunt de acord cu obligativitatea liniilor de garda, prevazuta de noul Contract-Cadru, ce va intra in vigoare de la 1 aprilie.

"Un spital care se respecta este obligatoriu sa aiba linii de garda pe specialitat. Noi avem oricum in toate cele 6 spitale inca de la deschidere", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, Mihai Marcu, presedintele Medlife.

Totodata, Mihai Marcu a declarat ca este de acord si cu prevederea ca spitalele private sa plateasca unitatilor publice cu paturi transferul cazurilor la unitatile sanitare publice, dar in "ambele sensuri".

"Plata pacientilor trasferati catre unitatile de stat: da, dar in amble sensuri, exista si pacienti nemultumiti de lipsa medicamentelor sau echipamentelor care se transfera de la spitale de stat catre cele private", a spus Marcu.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat joi, 21 martie, ca, potrivit Contractului-Cadru pe 2013-2014, toate spitalele, inclusiv cele private, trebuie sa asigure cel putin o linie de garda.

Acesta este un "criteriu obligatoriu si pentru spitalele private, astfel incat sa putem sa avem acelasi sitem de urmarire a calitatii actului medical si de aparare a vietii cetateanului", a subliniat ministrul.

Contractul-cadru pe 2013-2014 a fost aprobat de Executiv in sedinta din 20 martie si va intra in vigoare pe 1 aprilie.

Autor: Max Constantinescu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Reactii-CoCa-2013-2014_-Medlife-este-de-acord-cu-obligativitatea-liniilor-de-garda_18570/

lauff lautf laurf