Imprimare

Artistul din spatele autismului: Concert de pian, expozitie de pictura, ceramica, quilling si film documentar

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Tinerii si adultii cu autism au dreptul la educatie speciala si la integrare pe piata muncii, intr-un mediu profesionist, in care sa se tina cont de nevoile specifice acestei tulburari.

Pana acum, cele mai multe actiuni de costientizare ale problematicii autismului s-au axat pe incidenta si manifestarea acestei tulburari la copii. Realitatea este ca autismul nu se vindeca niciodata, iar problemele sociale si comportamentale cu care se confrunta persoanele trecute de 18 ani sunt si mai greu de cuantificat.

De asemenea, persoanele adulte cu autism au dreptul la servicii medicale specializate si la o locuinta. Nu exista in Romania in acest moment un pachet de servicii speciale pentru persoanele cu autism, desi incidenta tulburarii a crescut de 1 la 38, in urma unui studiu recent publicat de American Journal of Psychiatry.

Constientizarea problemelor pe care le au persoanele cu autism ajunse la varsta adulta si cautarea de solutii pentru acestea sunt premizele campaniei "Omul din...

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Artistul-din-spatele-autismului_-Concert-de-pian_-expozitie-de-pictura_-ceramica_-quilling-si-film-documentar_18576/

lauff lautf laurf