Imprimare

SCJU Targu Mures: coplata va fi in valoare de 7,5 lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comitetul Director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures a stabilit nivelul coplatii la 7,5 lei la externare, incasarile estimate fiind de 150.000 de lei pe an, a anuntat managerul spitalului, dr. Ovidiu Butuc, transmite Agerpres.

"In Comitetul Director am decis pentru coplata un cuantum de 7,5 lei la externare, facem o hartie la Consiliul de Administratie, care urmeaza sa se intruneasca zilele acestea si sa aprobe cuantumul. Ne incadram in marja din ordinul de ministru, Consiliul de Administratie n-are motiv sa respinga propunerea noastra. Birocratia trebuie respectata. Estimam ca vor suporta aceasta coplata maxim 20.000 de cazuri pe an, avand in vedere numarul de internari mediu anual, dar si faptul ca nu se platesc urgentele si nu suporta coplata persoanele sub 18 ani si cele cu handicap. Credem ca vor strange din coplata 150.000 de lei pe an", a afirmat Ovidiu Butuc, managerul SCJU Targu Mures.

Acesta a precizat ca o data cu biletul de externare, pacientului i se va elibera o chitanta aferenta coplatii.

Coplata va fi aplicata doar pentru internarile continue si va avea o valoare cuprinsa intre 5 si 10 lei, a anuntat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu la conferinta Mediafax Talks, desfasurata la Bucuresti.

Potrivit Contractului-Cadru pe 2013-2014, aprobat dupa dezbateri de Guvern miercuri, 20 martie, coplata va fi introdusa doar pentru internari continue si va fi platita la externare.

Cuantumul acesteia va fi stabilit de Consiliile de administratie ale spitalelor si se va situa intre 5 si 10 lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SCJU-Targu-Mures_-coplata-va-fi-in-valoare-de-7_5-lei_18579/

lauff lautf laurf