Imprimare

Consultari MS -asociatii de pacienti asupra programelor nationale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Reprezentantii asociatiilor de pacienti si ONG-urile au supus atentiei, la o dezbatere publica desfasurata pe 25 martie, la Ministerul Sanatatii (MS), necesitatea evidentei registrelor nationale pentru diferite boli, dar si necesitatea decontarii unor analize, cum ar fi cazul viremiei pentru hepatita C, transmite Agerpres.

In ceea ce priveste screeningul HPV, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Pana a subliniat ca acesta se va face numai dupa ce va avea loc o campanie de educare de informare asupra acestei infectii.

Adrian Pana a declarat ca Hotararea de Guvern privind programele nationale este valabila si reglementeaza acest domeniu pana cand un alt act normativ va aparea.

Potrivit unei hotarari de Guvern, o parte din programele nationale sunt gestionate de Ministerul Sanatatii, fiind vorba de preventie si profilaxie, iar Casa Nationala de Sanatate gestioneaza partea de tratament a bolilor cu impact major asupra sanatatii.

Secretarul de stat Adrian Pana a anuntat ca o parte din tratamentele folosite in oncologie, cum ar fi tratamentele injectabile subcutanate, vor fi eliberate si de catre farmaciile cu circuit deschis.

El a mai spus ca programul prin care dependentii de droguri primesc gratuit seringi va fi preluat de Ministerul Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Consultari-MS--asociatii-de-pacienti-asupra-programelor-nationale_18578/

lauff lautf laurf