Imprimare

SJU Alba: coplata va fi in valoare de 5 lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Pacientii Spitalului Judetean de Urgenta Alba vor plati la externare o taxa de 5 lei, cea mai mica suma prevazuta de legea coplatii, banii urmand sa fie folositi pentru achizitionarea materialelor de protectie a vizitatorilor - botosei de unica folosinta, pelerine, dezinfectant si alte materiale utilizabile in acelasi scop.

Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta Alba a hotarat suma pe care pacientii trebuie sa o plateasca la externare, incepand cu 1 aprilie, data la care va intra in vigoare legislatia privind coplata. Astfel, taxa care se va percepe va fi de 5 lei, potrivit unui anunt postat miercuri pe site-ul spitalului.

Pacientii vor plati la externare, indiferent de serviciile medicale de care au beneficiat, suma minima prevazuta de lege, respectiv cate 5 lei.

"Aceasta taxa va fi platita pe sectia unde au fost internati la momentul la care li se va intocmi biletul de externare. Incercam sa evitam prin aceasta masura aglomeratia care s-ar putea produce la casierie si care ar deranja pacientii", a explicat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Alba, Nicoleta Cosarca.

Potrivit Contractului-Cadru pe 2013-2014, coplata va fi introdusa doar pentru internari continue, va fi platita la externare si va avea o valoare cuprinsa intre 5 si 10 lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/SJU-Alba_-coplata-va-fi-in-valoare-de-5-lei_18590/

lauff lautf laurf