Imprimare

Alerta epidemiologica in Tulsa, SUA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Autoritatile orasului american Tulsa, al doilea ca marime din statul Oklahoma, le-au cerut tuturor celor aproximativ 7.000 de persoane care s-au tratat la o clinica stomatologica locala sa faca de urgenta teste pentru HIV, hepatita C si B, relateaza BBC si Fox News.

Potrivit oficialilor din Tulsa, in clinica mentionata, apartinand dr. Scott W. Harrington, nu au fost respectate normele elementare de igiena: seringile de unica folosinta erau folosite de mai multe ori, echipamentele medicale nu au fost demult igienizate, iar unele medicamente au fost utilizate fara autorizatie corespunzatoare, scrie Agerpres, citata de realitatea.net.

Mai mult, termenul de valabilitate al unui preparat folosit de acesta expirase acum 20 de ani, s-a constatat in urma unei anchete oficiale deschise in acest caz. in general, medicul dentist este acuzat de incalcarea Legii cu privire la practicarea stomatologiei in Arizona (Arizona's State Dental Act).

Suspiciunile au aparut dupa ce unul dintre pacientii acestei clinici stomatologice, fara alti factori de risc, dupa cum noteaza ABC news, a fost gasit bolnav cu HIV si hepatita C. Clinica din Tulsa a fost inchisa, iar proprietarul sau se afla in prezent sub ancheta.

Autoritatile sanitare vor trimite scrisori celor 7.000 de pacienti care s-au tratat in clinica din Tulsa din 2007.

Hepatita B, hepatita C si infectia HIV sunt probleme serioase si nu prezinta simptome ani de zile. "Acesti pacienti trebuie sa faca testele ca masura de precautie si pentru a lua, daca este cazul, masuri adecvate de a a-si proteja sanatatea. Trebuie precizat ca transmiterea prin asfel de cai (in cabinetele stomatologice, n.r.) este rara", se arata intr-o declaratie a autoritatilor sanitare, citata de ABC.

Testarile vor fi gratuite, mai precizeaza sursa citata.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Alerta-epidemiologica-in-Tulsa_-SUA_18597/

lauff lautf laurf