Imprimare

Conferinta IANR Bucuresti: noi date despre celule stem si ingineria tisulara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cea de a sasea conferinta a Asociatiei Internationale de Neurorestauratologie (IANR) si a zecea conferinta a Colegiului Global de Neuroprotectie si Neuroregenerare (GCNN) va avea loc la Bucuresti, Hotel Intercontinental, in perioada 4-7 aprilie a.c.

Evenimentul este organizat de Societatea pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN), presedintele Conferintei fiind prof. Dafin Muresanu (vicepresedinte IANR, presedinte SSNN).

Evenimentul va reuni la Bucuresti cercetatori din SUA, China, India, Europa, dar si zone emergente din America de Sud (Argentina) sau Orientul Mijlociu.

In program sunt incluse prezentari ale rezultatelor si opinii ale numeroaselor grupuri de cercetare in restauratologie. De asemenea, in cadrul sectiunilor clinice vor fi prezentate rezultatele existente, menite sa mai clarifice cateva din necunoscutele utilizarii acestei resurse terapeutice. Un spatiu important va fi alocat ingineriei de tesuturi si organe. Este vorba de o importanta resursa terapeutica, de reconstruire a organului din surse biologice proprii.

“Sper ca aceasta conferinta de la Bucuresti sa fie un catalizator si pentru colaborarile interne. Ne dorim sa fie un forum de discutie, o platforma potentiala pentru colaborarile viitoare. Referitor la cei ce vor prezenta noile rezultate in domeniu, as mentiona grupul profesorului Raymund Horch, din Erlangen,cu preocupari avansate in ingineria tisulara. Ar trebui apoi sa mentionam grupul profesorului Hongyun Huang, printre primii din lume care au comunicat rezultate clinice in terapii cu celule stem la bolnavi cu patologie neurologica; grupul sau a fost, la inceput, unul controversat. As mentiona apoi grupurile mari din SUA – Milan Dimitrijevic, un pionier al domeniului, Michael Chopp, William Slikker. Vor mai fi, intr-o scurta enumerare, cercetatori importanti din Canada, Italia, Germania, Rusia, Iordania, Argentina, Iran, Grecia”, a precizat prof. Dafin Muresanu.

In doua din cele 4 zile ale Congresului va fi organizat un simpozion dedicat Telocitelor, descoperire a cercetatorilor romani de la Institutul “Victor Babes” condusi de Acad. Laurentiu M. Popescu. De precizat ca, la aceasta conferinta va participa si echipa de medici chinezi care a realizat primul transplant experimental cu Telocite, fiind asteptate noutati in acest domeniu.

Acestora li se vor alatura cercetatori din Japonia, Canada, Germania, Italia, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Spania si Serbia.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-IANR-Bucuresti_-noi-date-despre-celule-stem-si-ingineria-tisulara_18600/

lauff lautf laurf