Imprimare

Atestatul in homeopatie ar putea fi permis si medicilor din specialitatile paraclinice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a lansat miercuri, 3 aprilie, in dezbatere publica o propunere legislativa ce va permite si medicilor din specialitatile paraclinice obtinerea atestatului in homeopatie.

Pana in prezent puteau urma studiile complementare pentru obtinerea de atestat in homeopatie numai medicii de medicina generala cu drept de libera practica si medicii specialsiti si primari din specialitatile clinice. Propunerea are girul Colegiului Medicilor din Romania si pentru a intra in vigoare trebuie modificat Ordinul ministrului sanatatii nr 418/2005 pentru aprobarea Catalogului national de programe de studii complementare.

Alte noutati sunt introducerea a doua noi atestate de studii complementare, Homeopatie clinica si etica medicala si Fitoterapie si fitofarmacologie practica, in centrul universitar Iasi. Acest program se adreseaza medicilor de medicina generala si medicilor specialsiti si primari din specialitatile medicale, medico-dentare si farmaceutice.

In ceea ce priveste programul de studii complementare in Farmacie homeopata, se solicita acreditarea centrului universitar Cluj-Napoca ca centru de formare. Aceasta solicitare are acordul prealabil alColegiului Farmacistilor din Romania.

Vor putea fi facute propuneri privind proiectul de modificare a actului normativ de la data afisarii pe site, 3 aprilie, timp de 10 zile.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Atestatul-in-homeopatie-ar-putea-fi-permis-si-medicilor-din-specialitatile-paraclinice_18616/

lauff lautf laurf