Imprimare

Constanta va fi a sasea baza regionala de salvare aeriana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Constanta va deveni a sasea baza regionala de salvare aeriana prin achizitionarea si utilizarea unui elicopter pentru interventii de urgenta, a informat, miercuri, 3 aprilie, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii dr. Raed Arafat.

Acesta a mentionat, intr-o conferinta de presa organizata cu prilejul unei vizite de lucru la Constanta, ca elicopterul SMURD a fost achizitionat de catre Ministerul Sanatatii si va fi operat de Ministerul Afacerilor Interne, noua baza aeriana de salvare urmand sa functioneze peste circa doua saptamani, transmite Agerpres.

"Sper ca in urmatoarele doua saptamani sa avem deschisa a sasea baza de salvare a SMURD. (...) Elicopterul va fi deservit de medici de la Unitatea de Primiri Urgente Constanta si de piloti de la Inspectoratul de Aviatie al Ministerului de Interne", a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, cinci elicoptere de salvare in situatii de urgenta isi desfasoara in prezent activitatea la Targu Mures, Iasi, Bucuresti, Arad si Craiova, iar dupa Constanta vor urma alte doua orase din tara unde vor putea opera doua aparate de zbor similare.

"Vrem sa ajungem in final la opt elicoptere, cate un elicopter pentru fiecare regiune", a precizat reprezentantul Ministerului Sanatatii.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgente Constanta este operabil din anul 2011 un heliport care a fost reabilitat cu 50.000 de dolari de militarii americani de la Baza "Mihail Kogalniceanu".

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Constanta-va-fi-a-sasea-baza-regionala-de-salvare-aeriana_18618/

lauff lautf laurf