Imprimare

Spitalele primesc din aprilie finantare suplimentara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii dr. Raed Arafat a declarat, pe 3 aprilie, la Constanta, ca 54 de spitale din tara considerate strategice primesc incepand cu luna in curs o finantare suplimentara astfel incat pacientii sa nu mai fie obligati sa isi cumpere medicamentele necesare.

"Contractele se fac luna asta, primele sume intra la sfarsitul acestei luni. Finantarea fiind asigurata, in mod normal bolnavii nu mai trebuie trimisi sa isi cumpere medicamente si materiale sanitare din oras", a declarat, intr-o conferinta de presa, reprezentantul MS, potrivit Agerpres.

Acesta a mentionat ca, daca managerii spitalelor incluse in respectivul program strategic al Ministerului Sanatatii nu vor gasi solutiile necesare pentru a nu se mai petrece faptele mentionate, risca sa piarda finantarile suplimentare, sume care provin de la bugetul de stat.

"Pentru Constanta, este vorba de o finantare pe caz ponderat care va creste de la 1.440 de lei la 1.800 de lei, in acest an. (...) Se fac subventionari semnificative pe partea de Terapie Intensiva si pe celelalte programe si asteptam sa scada aceste practici. (...) Daca continua fenomenul, atunci trebuie sa incepem sa cautam de ce se intampla asta cand problema finantarii este rezolvata. (...) Daca spitalul continua sa faca acest lucru, risca sa piarda finantarea si nu cred ca managerul de spital vrea sa piarda aceasta finantare", a precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat a spus ca in urma finantarilor suplimentare trebuie sa se vada o "ameliorare" a situatiei din spitale, precizand insa ca nu se asteapta ca lucrurile sa se schimbe imediat.

"Nu ma astept ca brusc sa se schimbe lucrurile, dar ma astept ca in doua - trei luni sa scada acest fenomen, urmand sa dispara", a sustinut secretarul de stat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitalele-primesc-din-aprilie-finantare-suplimentara_18624/

lauff lautf laurf